Artikel is toegevoegd

Meteen naar de content

24/7 Klantenservice

Betaal veilig achteraf. Met KLARNA

Gratis simkaart bij Smartwatch

  GPS Smartwatch kinderen

  De grootste angst van de meeste ouders is dat hun kind iets ergs overkomt. Gelukkig zijn er tegenwoordig kinder smartwatches met gps-tracker verkrijgbaar, zodat je jouw kind nooit uit het oog hoeft te verliezen. Figuurlijk dan, want de smartwatch houdt een oogje in het zeil. Zo kunnen ze met een gerust hart buitenspelen.

  We helpen je met de beste smartwatch voor je kind. Want zeg nou zelf, het is een fijn idee als je in noodsituaties van je kinderen weet wat hun gps locatie is. Zeker bij jonge kinderen.

  De beste smartwatches hebben een activity tracker, ingebouwde camera, simkaart en een belfunctie ingebouwd. Horloge, telefoon en gps tracker in één dus!

  Wat doet een GPS smartwatch kinderen

  Om constant op de hoogte te kunnen blijven waar je kind is kan een gps-horloge een geweldige uitvinding zijn. In dit artikel zullen we je alle mogelijke functies uitleggen en de top drie gps-horloges voor kinderen van dit moment bespreken.

  Waarom een GPS-horloge voor je kind?

  Met een gps-horloge kun je voortdurend de locatie bepalen waar je kind zich bevindt. Je kunt daardoor met een gerust hart het drukke leven van veel ouders tackelen. Het is misschien niet de meest nostalgische optie om een , maar het is volstrekt normaal om te willen weten waar je kinderen in 2021 uithangen. Als ouder weet je immers niet wat je kind doet en vaak nog belangrijker, met wie ze dat doen.

  Veilig buiten spelen dankzij gps tracker

  In vergelijking met smartphones zijn horloges voor kinderen beter geschikt door hun veiligheidsvoorzieningen. En dan met name voor kinderen tussen ongeveer 5 en 11 jaar die niet zomaar mogen internetten zonder toezicht van de ouders en misschien nog te jong zijn voor een smartphone. Daarnaast zijn gps-horloges veel minder duur dan smartphones.

  Met een gps-horloge kun je een contactenlijst instellen van mensen waar je kind contact mee mag opnemen (en die ook contact mogen opnemen met je kind). Daarnaast kun jij als ouder internettoegang en apps blokkeren.

  Waar het om gaat is dat dit soort gadgets kinderen meer vrijheid geven, maar hen tegelijkertijd beschermen en de ouders wat meer gemoedsrust geven.

  Zocht je echter een sporthorloge zoals een Fitbit om de gezondheid van je kids te volgen dan ben je beter af met een echte kindersmartwatch. De horloges die we hier behandelen zijn geschikt voor een iets jonger kind, voorzien van gps tracker, camera en indien gewenst van een sim kaart. In feite heb je daarmee een smartwatch voor kinderen omschreven, maar wij zien een gps horloge voor kinderen als een soort instap-gadget die de ouder rust geeft. Met een smartwatch heb je vaak teveel functies waar je jouw kind of kinderen liever nog niet aan blootstelt.

  Hoe werkt het GPS horloge kind

  Heel simpel. Om een gps-horloge te kunnen gebruiken, download je op jouw smartphone een app voor ouderlijk toezicht (bijvoorbeeld Find My Kids) uit de App Store of Android Play Store en connect je deze met het horloge van je kind.

  Met sommige apps kun je zelfs geografische grenzen instellen (geofencing) zodat je kind een melding krijgt wanneer het die grenzen overschrijdt. Deze functie zorgt ervoor dat je kind met zachte hand in de buurt van zijn of haar ouders blijft, allemaal dankzij een eenvoudige tracker om de pols.

  GPS-tracking van het GPS-horloge

  Zo’n veilige zone gebied instellen is vaak erg eenvoudig. De gps-tracking van het gps horloge instellen kan vaak op afstand als deze is voorzien van een sim kaart. Het horloge hoeft daarvoor dus niet gelijk met een kabel aangesloten te worden. Voor de communicatie smartwatch zorgt het ingebouwde simkaart slot, meestal in combinatie met gratis simkaart en een (voordelig) maandelijks abonnement.

  Een kinder smartwatch is zeker niet alleen voor jongere kinderen. Een gps horloge heeft ook voor oudere kinderen die zich wat veiliger voelen op straat praktische voordelen. Je kunt bijvoorbeeld de afgelegde route bekijken dankzij de ingebouwde gps. Komt je bij het einde van de veilige zone? Het horloge trilt simpelweg.

  Kinderen? Check!

  Kinderen laat je op deze manier gezonde gewoonten aanleren. Een smartwatch kinderen zorgt dus voor veiliger buitenspelen. Waar ze soms moeilijkheden hebben met het in de gaten houden van de klok en regelmatig de tijd aflezen is dat met de beste horloges helemaal geen issue meer.

  Aan je kinderen biedt je vooral een leuke gadget met uitdagende spelletjes en ingebouwde camera’s. Een smartwatch voor kinderen zorgt dankzij het ruime gps assortiment en sim kaart voor ouders voor erg veel rust.

  GPS Functie

  Van alle functies is dit de belangrijkste. Weten waar je kind uithangt is natuurlijk de basisfunctie van een kinderhorloge met gps tracker.

  Nauwkeurigheid GPS tracker

  Hoe nauwkeurig is het horloge?

  • Wifi is nauwkeurig tussen 5-50 meter
  • GPS is nauwkeurig tussen 5-30 meter
  • LBS (location-based service) is nauwkeurig tussen 50 m-1 km, afhankelijk van de aanwezigheid van een toren of baken. Het gaat hierbij om softwarediensten die geografische gegevens en informatie gebruiken om mensen bepaalde diensten aan te bieden.

  Bellen met GPS horloge kind

  Met sommige gps-trackers kun je in twee richtingen bellen (zelf bellen en gebeld worden). Hiervoor is vaak wel een simkaart nodig en een abonnement. Vraag jezelf dus af of je deze belfunctie belangrijk vindt of niet. Druk je op de SOS-knop van de smartwatch dan kan er met een simkaart direct een nauwkeurige melding naar je telefoon worden gestuurd. Je weet dan gelijk waar je kids hulp nodig hebben.

  Scherm

  Bij een scherm moet je letten op de bediening. Heeft het toetsen, een touchscreen, of een combinatie van beide?

  Een touchscreen werkt vaak wat gemakkelijker dan toetsen. Echter zullen gps-horloges met touchscreen wel wat duurder zijn.

  Waterdicht én volledig stofdicht – IP67 of IP68

  Vind jij het belangrijk dat het horloge waterbestendig is? Zoek dan een horloge met een IP-klasse van minimaal IP67. Het eerste getal na de IP gaat over de mate van bescherming tegen bijvoorbeeld stof, zand of voorwerpen waarbij 6 de hoogst haalbare rating is. Het tweede getal gaat over het beschermingsniveau van de behuizing tegen diverse vormen van vocht, of de smartwatch waterbestendig is dus. Een rating van 6 betekent waterbestendig, 7 is dompeldicht (dat betekent 30 minuten 1 meter onder water) en 8 is écht waterdicht. Spatwaterdicht is voor kids echt te weinig, de beste smartwatches hebben minimaal dompeldicht.

  Batterij

  Een goede batterijcapaciteit is ook niet onbelangrijk. Tussen de 400 mAh en 500 mAh is redelijk, hoger is beter. Over het algemeen moet een kinderhorloge met gps tracker elke één tot drie dagen worden opgeladen.

  Apps installeren

  Wil je dat je kind spelletjes kan spelen op het horloge, of is dat niet zo belangrijk? Op zo’n klein scherm lijkt het misschien niet uiterst interessant, maar een gps kinderhorloge is natuurlijk wél een toffe gadget die zelfs het kind in ons aanwakkert. Een stappenteller is vaak al geïnstalleerd, maar de meeste kids weten al snel hoe er nog meer apps te vinden zijn.

  SOS functie

  Dit is misschien wel een van de belangrijkste functies als het gaat om de veiligheid van kinderen. Op het moment dat je kind zich in een gevaarlijke situatie bevindt, kan het op de SOS-knop drukken om een noodsignaal naar jouw telefoon te sturen. Drie of meer voorgeprogrammeerde telefoonlijnen zullen blijven rinkelen totdat iemand de oproep beantwoordt. Wat ons betreft is SOS een onmisbare functie.

  Camera

  Een camera is meestal wel boeiend en is natuurlijk vooral bedoeld voor amusement. Wellicht ook een functie die ervoor zorgt dat de combinatie horloge-kind wat makkelijker te maken is. Je hebt niets aan de beste gps trackers wanneer je kind vergeet de smartwatch om de pols te doen!

  Activity Tracker

  Stappen bijhouden is met een gps horloge kind een fluitje van een cent. De beste smartwatch doet het allemaal. Je krijgt zelfs virtuele munten en als je bepaalde doelen haalt virtuele badges van het horloge en de bijbehorende app. De meeste smartwatches hebben wel een stappenteller aan boord die werkt met gps.

  De beste gps-horloges van 2022

  Nu je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een gps-horloge voor je kind, ben je vast ook benieuwd naar de opties. 

  Vandaag de dag kun je kiezen uit verschillende merken en modellen.

  Hieronder de top drie van het moment:

  1. LUXXOZ Z19 4G Smartwatch kinderen 
  2. Qlokkie GPS horloge
  3. BRUVZ Smartwatch Kinderen
  4. Loayz Kinder Smartwatch
  5. KUUS. W1 smartwatch voor kinderen